1 May 2008

Marina Militare Skeleton te koop

By In Tekst

Vorige maand kwam ik op eBay een interessant horloge tegen, een Marina Militare skeleton model. Skeleton horloges hebben geen wijzerplaat, waardoor het uurwerk altijd zichtbaar is. Bij deze skeleton is het uurwerk ook aangepast en de achterkant vervangen met glas; je kunt elk radertje zien en zo door het horloge heen kijken.

Ik kon het niet laten en bood op het horloge. Maar ik heb ‘m nu bijna een maand in huis en heb het horloge in die tijd niet één keer gedragen. Ik wou hem als ‘dress’ horloge gebruiken voor bij een pak, maar in de praktijk heb ik die sinds m’n bestuursjaar bijna nooit meer aan. Ik voorzie daar ook niet veel verandering in komen. Een horloge ongebruikt in z’n doos laten liggen is ook nutteloos, dus gaat hij in de verkoop.

De specs:

 • Naam: Marina Militare skeleton
 • Uurwerk: Aziatische Unitas 6497 handwinder (skeletonised), kleine secondewijzer op 6 uur
 • Kast: Gepolijst roestvrij staal, 44mm breed zonder kroon
 • Hoogte: 14.5mm
 • Bandaanzet: 24mm
 • Glas: Krasvast mineraal, beide kanten
 • Band: Zwart nepkroko met witte stik en Panerai stijl gesp, ongedragen

Je krijgt de originele houten cadeaudoos met kussentje erbij. Geen papieren beschikbaar. Richtprijs is 100 euro. Mail me met een bod op guy@guysie.nl als je geïnteresseerd bent.

Update: Zo, dat ging snel! Verkocht via Tweakers.

2 Comments
 1. Mick 9 February 2009

  Gaaf horloge! Ik ga er vanuit dat je hem nu al niet meer hebt?

  Reply
 2. Guy 9 February 2009

  Die heb ik inderdaad al een tijdje niet meer. Hij is nog wel eens op eBay te vinden, hoewel Panerai probeert alle horloges die op hun modellen lijken eraf geschopt te krijgen.

  Reply

What do you think?