30 July 2008

The Princess and the Frog trailer

By In Uncategorized

Tijdens de laatste jaren van CEO Eisner’s bewind heeft Disney veel te lijden gehad. Zo veel zelfs dat tijdens een aandeelhoudersvergadering in 2004 43% van de stemmen tegen zijn herverkiezing was. Hij moest weg en Disney draaide z’n koers bij.
Eisner had de oldschool tekenfilm, waar Disney z’n gouden eeuw mee had beleefd, dood verklaard. Dat besluit werd na z’n vertrek ongedaan gemaakt en een nieuwe tekenfilm werd opgestart… jammer genoeg duurt het jaren voordat zo’n film af is. The Princess and the Frog, de nieuwe tekenfilm, zal pas in 2009 in de bioscoop te zien zijn. Maar de trailer is nu net uitgekomen! Meteen gaan kijken. Het stelt nog niet zoveel voor maar ik heb er ontzettend zin in!

(via)

3 Comments
 1. Aisha 30 July 2008

  YAYYY! Eindelijk! 😀

  Man, wat is de laatste oldschool tekenfilm die ze hebben uitgebracht eigenlijk? Hercules? Of wacht, Atlantis was er daarna nog? Niet dat die boeiend was…

  Reply
 2. Guy 31 July 2008

  Er waren er nog een hoop daarna maar die waren vrij ruk, de laatste was de af-schu-we-lijke Home on the Range in 2004. F*cking southern bullshit.

  Reply
 3. Aisha 31 July 2008

  …Oh, ja. Ik heb niet eens de moeite genomen die te kijken. Niet dat ik per se iets tegen southern gedoe heb (zie Ross :P) maar zag er gewoon niet uit. Ross vond trouwens die southern hick vlieg (of wat ‘t ook is) als narrator in de bovenstaande trailer ook wel jammer. Voor New Orleans hadden ze ook best een ander stereotype kunnen bedenken.

  Enne, zie net deze list aan Disney films tot nu toe: http://homepage.usask.ca/~jjs142/movielist.htm
  Hercules was dus een stuk ouder dan ik dacht, zelfs Mulan, Tarzan en Lilo & Stitch (wat een geweldige film blijft) zaten er nog na! Had ik eigenlijk ook wel moeten weten, ik schaam me diep. 😛

  Reply

What do you think?