14 July 2008

The Rumble Strips – Back To Black

By In Uncategorized

The Rumble Strips is een Brits bandje dat afgelopen jaar het album Girls and Weather heeft uitgebracht. Er staan best wat leuke eigen liedjes op dit album, zoals het zomerse feelgood nummertje Clouds (“I’m lyin’ on my back / lookin’ at the clouds”), maar ze staan er bekend om dat ze het Amy Winehouse nummer Back To Black tijdens hun optredens coveren.

Mark Ronson heeft dat nummer samen met Amy Winehouse geschreven en was zo onder de indruk van hun versie dat hij Charlie Waller, hun leadzanger, uitnodigde. Toen Ronson een optreden met een volledig symfonie-orkest gaf stond Waller erbij om Back To Black uit te voeren. Geweldige show! Het nummer zelf begint om 0:40 en start heerlijk rustig, om daarna lekker door te rocken:

(YouTube)

What do you think?