19 January 2009

Eerste nieuwe acquisities 2009

By In Foto

De eerste nieuwe acquisities van 2009 zijn ook weer gedaan. Ik was al 2 maanden op zoek naar nieuwe handschoenen en in de tussentijd heb ik m’n handen elke nacht er bijna afgevroren. Gelukkig is dat (nu de temperaturen weer lekker boven 0 zitten, zucht) opgelost met nieuwe bruine leren handschoenen (huismerk Alveare van de Bijenkorf):

Handschoenen

En nieuwe bruine leren schoenen van de Suit Supply:

Schoenen

Ook nog een RTW pak maat 44 bij de Suit Supply gehaald, maar foto’s daarvan moeten even wachten op de oplader van m’n 350d… πŸ™‚

Wijze lessen over maatvoering die ik geleerd heb:

 1. Handschoenen moeten wat los zitten, als ze te strak zitten komt er geen lucht tussen leer en vingers en kunnen ze geen warmte vasthouden. M’n oude superstrakke zwartleren American Psycho style handschoenen waren dus niet zo handig.
 2. Ik heb qua pakken/jasjes helemaal geen maat 46, maar maat 44 (Thanks Evan). Dat is vrij vervelend, want ik heb na m’n vorige dieet juist heel enthousiast een hoop 46 gekocht omdat ik zo blij was dat ik daar eindelijk in paste. Maar nu ik heb gezien hoe goed een 44 zit is het wel vrij deprimerend om weer een 46 aan te hebben.
 3. En m’n schoenmaat blijkt ook al kleiner te zijn – sneakers draag ik meestal ietsjes los in maat 42 omdat ik dat relaxter vindt, nette schoenen koop ik in maat 41. Maar deze zijn maat 40 en sluiten overal perfect aan, geven meer ondersteuning en voelen gewoon beter.

‘T is gewoon de schuld van al dat diΓ«ten, okee? πŸ˜‰

5 Comments
 1. Nelleke 19 January 2009

  Je mag nog blij zijn dat je een man bent. Om één of andere onverklaarbare reden hebben mannen in alle winkels dezelfde maar, terwijl ik (en vele vrouwen met mij) kleding in mijn kast heb hangen van maat 34 tot 44. Verschilt per winkel maar ook nog eens per collectie in een winkel. Frustrerend! Sorry, dat moest ik even kwijt. πŸ˜€

  Reply
 2. Guy 19 January 2009

  Vandaar dat vrouwen zo lang in die kleedhokjes bezig blijven als ze shoppen πŸ˜‰

  Reply
 3. Evan 23 January 2009

  Fraaie aanwinsten hoor (en dito foto’s)! Wel spanners in die schoenen stoppen hΓ¨ πŸ˜‰

  Reply
 4. Guy 23 January 2009

  Thanks! Moet ik eerst eigenlijk goede spanners kopen, heb alleen die cheapo’s met zo’n grote veer… doen voor de neus op zich wel hun ding, maar de hiel gaat naar de tering πŸ™

  Reply
 5. Evan 23 January 2009

  Bij veerspanners moet je die nare knop (aan het uiteinde van de veer) helemaal omslaan tot onder het voorste deel van de spanner. Werkt prima om de hiel te sparen πŸ™‚

  Reply

What do you think?