25 January 2009

Glashütte Original PanoMaticChrono

By In Foto

Ik moet echt goedkopere hobby’s vinden. Door het gelimiteerde budget dat ik als student heb kijk ik vaak op de sites van goedkope mechanische horlogefabrikanten, die hun ontwerpen baseren op dat van bekende dure merken. Onder het mom ‘zolang het merk er niet op staat is het geen replica’ – legaal dubieus, maar goed – komen ze er vaak eng dicht bij en kun je een mooi ontwerp voor een lage prijs regelen. Maar diep van binnen wil je eigenlijk het origineel…

Nu heeft Herc, een verder compleet niet significant Chinees merk, een fraai klokje waarbij de secondes op een aparte ring boven de rest van de wijzerplaat worden aangegeven:

Leuk design detail, vast niet iets wat de Chinezen zelf bedacht hebben. Even op een forum vragen waar Herc z’n inspiratie aan het lenen was leverde al snel duidelijkheid:

GO PanoMaticChrono

Wow. Dat is prachtig. Ik ben verliefd. Die wil ik hebben.

Herc heeft goed afgekeken bij de PanoMaticChrono van Glashütte Original. En bij het zien van die naam weet ik eigenlijk al hoe laat het is, maar toch kan ik het niet laten om te googlen. Ik weet dat GO ver out of my league is, maar… Gewoon om te zien of het mogelijk is dat ik ooit in de toekomst dit horloge koop.

Recommended Retail Price: $54.000,-

Nee, ik denk niet dat ik die ooit om m’n pols heb hangen.
Toch maar eens bij Herc een bestelling doen.

What do you think?