24 January 2009

Schoenen poetsen

By In Foto

Je leest in lifestyle bladen altijd dat een goed paar schoenen je hele leven meegaat, zolang je ze goed onderhoudt. Nu poets ik m’n schoenen wel eens, maar dat betekent zoveel als een kleurloze crème kopen bij de schoenenboer en daar tien seconden lafjes mee over m’n schoenen aaien. Een halve dag glimmen ze weer en daarna ben je terug bij af.

M’n huidige schoenen zijn een setje Floris van Bommels die flink te lijden hebben gehad: te vaak mee de kroeg in – door het bier, zweet, vilt en kots heen banjeren – in de winter door de sneeuw en het zout en als klap op de vuurpijl mee naar Santander. Ze zien er dan ook niet al te fraai meer uit:

Schoenen smerig

Dat kan een beetje kleurloos niet meer oplossen. Toch maar een keer uitzoeken hoe je überhaupt schoenen poetst. Gelukkig kun je alles op internet leren…

… alleen jammer dat het weer zo fout Amerikaans moet. Maakt niet uit, gewoon aan de slag: even bij de schoenenboer langs en voor nog geen tientje had ik borstels en bruine leercrème. Na een half uurtje smeren, poetsen en borstelen had ik er één af en het verschil was al duidelijk te merken:

Schoenen half smerig

En na nog drie kwartier doorbijten alsof ik zo’n zwart schoenpoetskindje uit een ouwe Amerikaanse film was zag het eindresultaat er zo uit:

Schoenen schoon

Ze waren al te gehavend om er blinkend nieuw uit te komen, maar toch geen slecht resultaat voor een beetje SOG. Bij m’n volgende paar gewoon vanaf het begin beter bijhouden en dan kan ik er misschien echt oneindig mee blijven rondlopen.

1 Comment
  1. Richard 24 October 2009

    Leuk, maar bij de laatste foto zitten er schoenspanners in. Dit haalt de kreuken eruit maar zodra je de schoenspanners eruit haalt zitten de kreuken er weer gewoon in…

    Reply

What do you think?