25 February 2009

Co-Respondent schoenen

By In Tekst

Soms verbaas je je over de informatie die je tegenkomt in kledingblogs. Zo kwijl ik elke zomer weer over een bepaald model schoentjes: een brogue (gaatjespatroon) schoen waarvan de voor- en achterkant van lichtbruin leer is, maar het middenstuk wit. Ik ben er altijd van uitgegaan dat het een modemodel was, een idee om de wat saaie traditionele brogues weer wat moderner te maken.
Co-respondents

Maar nee, zulke schoenen bestaan dus al vele tientallen jaren en worden co-respondents genoemd. De uitleg is geweldig: een ‘co-respondent’ blijkt de Britse benoeming voor de persoon met wie je partner een affaire had ๐Ÿ˜€ . De insinuatie is duidelijk: dit is het soort schoenen dat gedragen wordt door gladjakkers, louche personen, shady characters die ervandoor zouden gaan met je vrouw. Alleen in Engeland is het natuurlijk niet vreemd om je volledige productlijn te associรซren met mensen die je tuig vindt.

Top. Nu moet ik, al is het maar voor de naam, zo’n paar kopen deze zomer.

4 Comments
 1. Thomas 25 February 2009

  Ja, want jij bent echt een stereotype co-respondent ๐Ÿ˜

  Reply
 2. Guy 25 February 2009

  Komop dude, dit moet je als communicatie student / marketeer toch ook kunnen waarderen? Zo’n weirde naam voor vette schoenen ๐Ÿ™‚

  Reply
 3. Thomas 25 February 2009

  Dat betekent natuurlijk niet gelijk dat je ze ook moet kopen ๐Ÿ™‚

  Reply
 4. Guy 25 February 2009

  Okee, toegegeven, het is gewoon een excuus om een type schoenen te kopen dat ik al de hele tijd wil hebben ๐Ÿ˜‰

  Reply

What do you think?