24 April 2009

Baby Charles – I Bet You Look Good On The Dancefloor

By In Audio

Soms sta je in een winkel, beetje goedkope zut aan het shoppen (fout, dun, zwart modedasje: check!) en dan hoor je opeens iets verdomd lekkers over de winkelspeakers. Echt, dat je even stilstaat omdat je goed moet luisteren – zo relaxt! Wat zou dit zijn? Je loopt het pashokje uit en vraagt vriendelijk aan het kassameisje “Vette CD hebben jullie opstaan. Welk album is het?”
“Uh, dit is de radio,” antwoordt ze, terwijl ze je een beetje denigrerend aankijkt, “vind je dit lekker dan?”
Oh. Blijkbaar valt mijn smaak niet samen met dat van het gemiddelde 17-jarige WE kassameisje.

Gelukkig is Google (via Wikipedia) het meer met me eens en ontdekte ik dat het nummer een cover door Baby Charles is van het klassieke Arctic Monkeys nummer I Bet You Look Good On The Dancefloor. Baby Charles is een Britse band met een lekker 60s funk geluidje. Heb hun album nog niet kunnen beluisteren maar deze cover belooft in ieder geval al wat! En de track gaat zeker de zomer playlist in…

[audio:babycharles-dancefloor.mp3]

What do you think?