14 April 2009

Fotografie update

By In Foto

Omdat m’n blog tegenwoordig een lifestream op de frontpage heeft post ik niet zo vaak meer een bericht als ik gewoon een mooie foto gemaakt heb, wat ik vroeger nog wel eens deed. Daarom nu toch even een kleine round-up van wat aardig gelukte exemplaren. Alle foto’s linken naar grote versies als je erop klikt.

Macro fotografie
Ik heb nu anderhalve maand m’n extension tubes en het begint me redelijk duidelijk te worden hoe ik ze hoor te gebruiken. Nu ik de techniek onder de knie begin te krijgen wordt het zaak om er mooie foto’s mee te kunnen nemen – belichting en compositie zijn nog erg lastig op deze schaal. Toch heb ik al wel een paar erg fraaie exemplaren ertussen zitten:

Asian 6497 movement
Achterkant van een Chinees 6497 horloge uurwerk

Stowa Antea Caseback
Gravering op de achterkant van een Stowa Antea horloge

Alpha Paul Newman Dial close-up
Wijzerplaat van een Alpha Paul Newman horloge

Gewoon rondlopen, 50mm f/1.8
Ik heb vorige week besloten elke dag eens het huis uit te lopen en daar even wat foto’s te schieten met m’n camera en de 50mm f/1.8 lens. Ik wil wat beter worden in spontaan mooie foto’s op de plaat zetten, zonder het geplande en georganiseerde dat het Strobist-stijl schieten met zich meebrengt. Door een lens zonder zoom te nemen forceer ik mezelf niet zo lui te zijn en echt ergens heen te lopen om het goed in beeld te krijgen. Dat leverde met deze eerste prille lentedagen al wat leuke foto’s op:

Spring sunset
Lente zonsondergang

Wooden guardrail
Railing van een uitbouw

Spring treeline
Het kanaal achter het huis van m’n ouders

Flat in Purmerend
Flat tijdens zonsondergang

What do you think?