20 April 2009

Nieuwe aanwinsten april 2009

By In Foto

En natuurlijk wil ik dolgraag weer delen waar ik deze maand mijn geld aan verspild heb. M’n nieuwe speeltjes voor april:

M’n Troika Eiszeit is binnen! Helaas is het kleurtje toch meer turqouise (zeg maar, Quenouille blauw) dan ik had gehoopt, waardoor ik er enigszins over nadenk toch de Laguna te kopen. Maar over de kwaliteit valt niet te klagen. Prima nieuwe portemonnee.
Troika Eiszeit
Het is wel heel duidelijk dat er echt maar 2 pasjes per vakje passen (en nu hij nog nieuw is toch best een klus om ze er weer uit te krijgen). De visitekaartjes houder op de voorkant kan ook een pasje bevatten, maar pas wel op dat de kleur van je pasje een beetje goed match met de kleur van de creditcardhouder. De gele NS voordeelurenkaart was namelijk niet een heel fraai gezicht op deze plek, het blauwgroene van een ABN bankpas doet het al een stuk beter.

Daarnaast heb ik de op Stijlforum al veel geziene witte H&M skinny broek gekocht. Er staat Model: Very Slim op het etiket en daar is geen woord van gelogen. Het eerste exemplaar dat ik probeerde kreeg ik niet eens langs m’n dijbeen omhoog. Maatje 30 bleek als gegoten te zitten, hoewel ik dan een centimeter of 5 broekspijp teveel heb – even korter laten maken. Een poging om (na een dagje Amsterdam, dus al wat gekreukt) een foto van deze broek te nemen via de spiegel werd helaas niet beter dan dit:
Witte H&M broek

Last but not least: vorige week ontving ik de Sigma EF-500 DG Super flits, mijn tweede flits voor Strobist fotografie. Qua sterkte vergelijkbaar met de officiële Canon 5xx serie flitsen, maar voor een fractie van de prijs – vooral zo tweedehands. Op Strobist had ik al gelezen dat het lastig was om deze te gebruiken met flash triggers vanwege een speciale stand waar de flits op moest worden ingesteld, maar dit exemplaar heeft daar blijkbaar geen last van. Gewoon op M stand zetten, in de CTR-301s pluggen en knallen maar.
Sigma EF-500 DG Super

3 Comments
 1. Robert-Jon 20 April 2009

  Nice 😀
  Wat is nu je totale maximale pasjes-count? Vijf?

  Reply
  • Guy 20 April 2009

   Jep, vijf. Vier als je je visitekaartjes daadwerkelijk in het visitekaartjesvakje wilt hebben 🙂 Overige dingen als strippenkaart enzo zet ik nu onder de geldclip.

 2. Thomas 20 April 2009

  Ik ben om, ik heb de Laguna besteld. Nu nog het aantal pasjes minderen. Heb in ieder geval mijn bonuskaart alvast omgewisseld voor zo’n sleutelhangerkaart 🙂

  Reply

What do you think?