4 October 2010

Foto: (On)mogelijk zuiver

By In Foto

Na de Zeven Zonden fotoshoot van vorig jaar waren Evan en ik wederom gevraagd om de foto’s te schieten voor de AEGEE-Enschede almanak, dit jaar met het thema (On)mogelijk?!. Dit is mijn favoriete foto van de shoot, zo één waar je lekker een verhaal kunt ensceneren en op de plaat kunt zetten. Een tikkeltje vintage kleur erbij maakt ‘m op het scherm ook net wat mooier dan het uiteindelijke zwart/wit resultaat in de almanak.

Het concept was simpel: een compleet uit de hand gelopen jasje/dasje lullo privé-feestje in de kroeg, begonnen met whisky en sigaren en eindigend met lijntjes coke op de bar, terwijl Asterion hulpeloos vanuit de achtergrond moet toekijken.

Voor de strobists onder ons staat er rechtsboven buiten beeld een Canon 430EX met een witte shoot-through paraplu voor de hoofdbelichting van de scene voor, links buiten beeld een bare Sigma DG500 om het deel van de bar bij te flitsen dat de paraplu niet meer kon halen, en achter de bar op de grond een Canon 430EX met omnibounce om de achterwand te belichten.

What do you think?