15 June 2009

Almanak – Hebzucht making of

By In Foto

De almanak is klaar en gedrukt en de foto’s die Evan en ik geschoten hebben staan erin! We zijn super tevreden met het eindresultaat en blij dat de erg leuke, maar wel ontzettend vermoeiende fotoshoot die dag alle moeite waard was. Die foto’s, elk een van de zeven zonden, komen nu ook één voor één op m’n fotoblog terecht, maar ik wou deze making of shot toch ook even laten zien:

Greed setup

We zijn hier druk bezig de foto voor Hebzucht te maken. Om Fons en Evy netjes uit te lichten wilden we een lichtparaplu dicht bij hun gezicht houden, maar het statief en de paraplu mochten natuurlijk niet in beeld zijn. Daarom moest ik het volledig uitgeklapte lichtstatief met daaraan een flits en lichtparaplu schuin houden. Boven hun hoofd. En dus ook boven de auto.

En niet zomaar een auto.

Een Aston Martin DBS.

Nieuwprijs: 250.000 dollar.

Dan gaat er toch een stemmetje achterin je hoofd heel snel, heel hard praten… heb ik de paraplu en flits wel goed vastgedraaid? Kan het lichtstatief er tegen als ik ‘m zo schuin houdt? Zijn m’n handen te zweterig aan het worden om grip te houden op het gladde aluminium? Ben ik eigenlijk verzekerd als ik per ongeluk een deuk in deze auto sla?

Gelukkig ging er niks mis en konden we snel door naar de volgende foto die die dag geschoten moest worden. Ter vergelijking, wat er uit de camera kwam:

Hebzucht origineel

En wat er na bewerking in de almanak stond:

Hebzucht

4 Comments
 1. Aisha 15 June 2009

  Hehehehe. Shiny. Die auto wil je wel later in je garage hebben staan, of niet? 😉

  Reply
 2. Alexander 16 June 2009

  Ha Guy, heb dit weekend ff de almanak kunnen zien van Nico. Hulde voor de foto’s hebben jij en Evan erg netjes gedaan, ziet er echt profi uit.

  En Damn, wat een onweer gister

  Reply
 3. JJ 16 June 2009

  Damn, mooie foto! Heb de almanak nog niet (gezien), kom die waarschijnlijk met het slotfeest wel ophalen 🙂 Maar ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s!

  Reply
 4. Guy 17 June 2009

  Thanks allemaal 🙂

  Reply

What do you think?