27 April 2009

Persol 2847-S

By In Foto

Ah, de nieuwe aanwinsten post voor deze maand had ik toch iets voorbarig in elkaar gezet. Er is toch nog een nieuwe aanwinst tussendoor geslopen:

Persol 2847-S

Een zonnebril. Sinds ik lenzen heb kan ik m’n zonnebril op sterkte niet meer dragen, dus er moest vervanging komen. Dat is deze Persol geworden, de 2847-S in kleur 108/33: Light Havana Crystal Brown. Persol vond ik altijd een beetje ouwe lullen merk, maar A) ik ben ondertussen een ouwe lul, B) ze hebben (nu ik wat volwassener ben) juist daardoor wel een chique Italiaanse look en C) ze staan me dus echt 10x beter dan de semihippe metalen Oakley-aftreksel zonnebrillen die ik altijd had. Weer een puntje voor Stijlforum, zonder hun zou ik het nooit overwogen hebben. Even een crappy foto van hoe hij mij ongeveer staat:

Persol op mijn hoofd

3 Comments
 1. Rik 27 April 2009

  Dude, heb ook net een Persol gekocht sinds mijn Prada-op-sterkte spoorloos verdwenen is na de wintersport.

  Ik moet dus juist wel een bril op sterkte kopen en daar is de Persol goed geschikt voor, hoewel het natuurlijk doodzonde is om de mooie glazen van de Persol te moeten vervangen.

  Ik heb een goede deal weten te maken met mijn opticien waar ik de glazen er gratis in kreeg. Daarbij wordt een zonnebril op sterkte ook door mijn verzekering gedekt, dus netto kost mij die bril niets. Sterker nog, omdat ik mijn oude bril declareer bij de reisverzekering…

  enfin, volgens mij heb ik net een ander modelletje dan jij, maar ik kan niet met zekerheid stellen welke het is. Hij staat gewoon f*cking goed 😛 Italiaans, klassiek en scherp, zonder poespas (vooral het ontbreken van een naam op de veer vind ik mega-sterk).

  Reply
  • Guy 27 April 2009

   Ooh, nice constructie. Mijn afwijking is te licht (-1.5 links, -0.75 rechts) om iets vergoed te krijgen 🙁
   Het modelnummer en de kleurcode staan trouwens op het linkerpootje van de bril gedrukt bij de meeste Persols, en ze hebben idd een paar honderd modellen die net weer ietsje anders zijn 😉
   Het ontbreken van een naam is idd sterk, maar vergeet niet dat het herkenbare pijlvormige Persol scharniertje eigenlijk net zo schreeuwerig is…

 2. Rik 28 April 2009

  Nee, dat pijlvormige scharniertje in de veer is een bewijs van goede stijl 😛

  ik heb mijn bril nog niet dus kan niet op het pootje (of veer, zoals opticiens dat noemen) kijken.

  Reply

What do you think?