8 June 2009

Eerste TV Reclame ooit: Bulova horloges

By In Foto

Afgelopen week op MoMo kwam kort naar voren dat de eerste TV reclame ooit… een reclame voor horloges was šŸ˜€

Tijdens een honkbal wedstrijd in 1941 werd de uitzending onderbroken om 10 seconden het volgende plaatje te laten zien:

Bulova

Waarna de voice-over “America runs on Bulova time” kwam. Sowieso leuk dat de eerste TV reclame ooit een horloge reclame was šŸ˜‰ maar ook opvallend dat de eerste TV reclame eigenlijk nog helemaal geen TV reclame was. In principe was dit een magazine advertentie met een radiospotje erachter, uitgezonden op TV. Want… toen wisten ze nog niet hoe je een TV reclame moest maken. Zoals bij elk nieuw medium probeert men eerst oude tactieken uit die op vorige media werkten. In dit geval dus print en radio. Ik vraag me wel af hoeveel jaar het duurde voordat de eerste TV reclames zoals we ze nu kennen verschenen…

1 Comment
  1. laura 12 May 2010

    hej,
    ik probeer er voor mijn profielwerkstuk, achter te komen waneer de eerste reclames kwamen zoals we ze nu kennen.
    en hoe die zijn onstaan.

    Reply

What do you think?