26 August 2009

Paristic stickers

By In Foto

In verband met de situatie rond m’n nieuwe kamer en de huisbaas ben ik wat huiverig om m’n kamer te verven in de verschillende kleurtjes waar ik zo’n zin in had. Mocht ik de kamer vroeg verlaten moet ik alles weer opnieuw wit verven (hoewel de kamer toen ik hem kreeg verre van wit was). Het leek me echter wel leuk om toch iets met de muren te doen nadat ik er een spierwit laagje latex op gesmeerd had. Muurstickers leken de ideale oplossing: bij het verhuizen kun je zo’n vinylsticker namelijk probleemloos en zonder schade van de muur afhalen.

Ondanks dat ik wat vaker in Parijs ben geweest en weet dat het in de praktijk gewoon een drukke, vieze metropool is zoals elk ander, heb ik diep van binnen nog het romantische ideaalbeeld van de stad voor m’n ogen. Daardoor vond ik Paristic, een muursticker winkel die op Parijs geïnspireerde stickers verkoopt, altijd een prachtige site om doorheen te kijken. Nu was het tijd voor m’n eerste aankoop. Vanmiddag heb ik de Arche de Tour Eiffel sticker opgehangen:

Paristic Arche de Tour Eiffel
Witte muren, grijze plinten, zwarte sticker

Je krijgt een opgerolde sticker met een laag folie die de plakkant beschermt en een aanbrengfolie waarmee je de hele sticker in één keer op de muur plakt. Na de sticker via het aanbrengfolie op de muur te plakken zet je ‘m goed vast door met een bijgeleverd plastic schuifje over de sticker heen te wrijven – hij plakt daardoor meer aan de muur dan de folie. Verwijder de aanbrengfolie en voila, de sticker zit op de muur. Het opplakken van zo’n Paristic sticker is redelijk te doen in je eentje, maar voor de ideale afwerking heb je toch eigenlijk twee man nodig. Daarnaast is de vinylsticker heel teer en kun je bij het te enthousiast wegtrekken van het folie gemakkelijk de sticker scheuren of vervormen. Daarom betwijfel ik dat je deze stickers van de muur af kunt halen en opnieuw kunt gebruiken, wat vaak over vinylstickers gezegd wordt. Ik besloot de Rataouille-achtige sticker niet meer te plaatsen (hij was bedoeld voor boven het keukenblokje) maar daarmee te wachten tot ik weet hoe lang ik in deze kamer wil blijven zitten. Maar over de looks van deze sticker ben ik eigenlijk wel erg enthousiast!

4 Comments
 1. Rik 26 August 2009

  heb je echt een huis bij haar gehuurd?

  Reply
  • Guy 26 August 2009

   Jep. Chill ook dat blijkbaar [i]iedereen[/i] haar kent, maar niemand me van tevoren even heeft gewaarschuwd toen ik in Utrecht kamers ging zoeken 😛

 2. BasG 26 August 2009

  Wees gerust Guy.. mijn eerste kamer was ook bij Chang 🙂 Op zich zat ik daar prima en zolang je gewoon je (uiteraard te hoge) huur betaalde had je er weinig last van.. maar het was wel een gehaaide tante. Uiteindelijk werden wij door de gemeente uit het huis gezet (geen vergunningen).. was wel vervelend op dat moment maar zit nu veel beter en alles wél netjes geregeld!

  Reply
 3. Alexander 27 August 2009

  Als het echt misgaat mag je bij ons in de tuin wel een tentje opzetten 🙂

  Reply

What do you think?