3 October 2009

Geweldige klantenservice Prometheus

By In Tekst

Er gaat nog wel eens wat mis met mijn horloges. Als het niet komt doordat ik er zelf aan sleutel (nooit doen) komt het wel door de post die m’n pakjes mishandelt of gewoon omdat m’n karma zo slecht is. Zo ook m’n laatste aanwinst, de Prometheus CR1. De eerste week dat ik ‘m had droeg ik het horloge nonstop, waardoor ik laat pas ontdekte dat er een mechanisch defect in zat. De rotor, die het horloge kinetisch opwindt, bleef dan na een tijdje in één positie steken. Met als gevolg dat het horloge helemaal leeg liep. Handmatig opwinden voorbij het dode punt hielp, maar zo hoorde het horloge natuurlijk niet te werken.

Ik weet hoe dat gaat als horloges kapot gaan: je stuurt een mailtje over het probleem en het opstarten van de garantieprocedure, vervolgens moet je het horloge opsturen voor inspectie. Twee weken later krijg je te horen dat het inderdaad een fabrieksdefect is (hoop je, want ze kunnen ook besluiten dat het jouw schuld is en buiten garantie valt) en vervolgens moet je nog vier weken wachten tot hij gerepareerd is. Daarna weer een week wachten tot het horloge met de post terugkomt. En dan hopen dat die lui van TPG de reparatie niet weer ongedaan maken door rugby te spelen met je pakje. Veel gedoe dus en iets waar ik helemaal geeeeeen zin in had. Ik vulde een ticket in op de Prometheus site en…

… een paar uur later kreeg ik een mailtje van Carlos, de eigenaar van Prometheus, met de vraag wat mijn adres was. Dan kon ie me namelijk een vervangend horloge opsturen. Niks eerst mijn horloge opsturen voor inspectie, niks verzendkosten eerst betalen, gewoon klantenservice op z’n best. Vandaag ontving ik een pakje met daarin mijn nieuwe CR1, nog in z’n plastic, compleet met reisportefeuille en nieuwe garantie documenten. Een volledig nieuwe dus!

Voor de duidelijkheid, dit is geen plastic speelgoedhorloge waar hij er duizend van heeft liggen – de aanbiedingsprijs voor een CR1 was een goede 240 euro, origineel kosten ze over de 400 euro. Het vertrouwen dat je dan in je klanten hebt is echt noemenswaardig. Bonuspuntjes voor Prometheus! Zal er met zulke service zeker over nadenken vaker hun horloges aan te schaffen.

1 Comment
  1. Matthijs 3 October 2009

    Zeer netjes van Prometheus! Goed vertrouwen. En fijn dat het ook kan zonder lange garantietrajecten.

    Reply

What do you think?