6 October 2010

Oxxford Clothes – Made in the USA

By In Tekst

Bespoke is de hoogst mogelijk graad van op maat gemaakte kleding: gemaakt op basis van een persoonlijk patroon (normale maatkleding is slechts een aanpassing van een standaardpatroon) dat elke curve van je lichaam perfect volgt en compenseert voor elke afwijking, inclusief bloed-zweet-tranen met de hand in elkaar gezet. Londen, Milaan, dat zijn de plekken waar je aan denkt als het om bespoke pakken gaat. Maar daarbuiten…
Ik had nog nooit van het Amerikaanse Oxxford Clothes gehoord, maar blijkbaar zijn zij het enige bedrijf in heel (!!!) Amerika dat deze dienst nog levert. En ze zouden ook geheel aan me voorbij zijn gegaan als ze niet deze fraaie promo video online hadden gezet – iets wat ik hun traditionele concurrenten in Engeland en Italie nog niet zie doen.

Prachtig is ook deze quote tegen het einde van het filmpje:

“When there’s a better way to make a suit, we’ll change.”

Dat is nou een mission statement. Heb je geen duurbetaalde consultant voor nodig.

1 Comment
  1. Eckie 6 October 2010

    @GuySie Nice, dat is nog eens een mooi kleding-doel om voor ogen te houden.

    Reply

What do you think?