13 March 2011

Kellokult iPhone4 stickers

By In Foto

Sinds kort ben ik ook de gelukkige eigenaar van een iPhone4. Zoals bij elke Apple aankoop hoort daar automatisch een accessoirejacht bij, een queeste om nog meer dure onzin te verzamelen. Alles om als trouwe consument maar geld de bodemloze put in te blijven gooien 😉 (29 euro voor een dock!!!)

Maar specifiek zocht ik een case om de iPhone in te stoppen zodat ik de welbekende deathgrip kon vermijden. Een middagje shoppen bij verschillende electronicazaken en Apple winkels later kwam ik tot de conclusie dat er eigenlijk niks was waar ik het peperdure apparaat in wou verhullen, het ene stuk plastic was nog lelijker dan het andere. Toch moest er iets gedaan worden om ervoor te zorgen dat ik geen kortsluiting tussen de externe antennes maakte…

Na wat googlen kwam ik de antenna wraps van Kellokult tegen. Deze vinylstickers zijn precies uitgesneden om langs de zijkant van de iPhone geplakt te kunnen worden en zorgen ervoor dat je de antenne’s niet kunt kortsluiten. Toen ik daar toch aan het shoppen was zag ik dat ze ook leuke Leica stickers hadden, in de stijl die BeyondTheTech enkele maanden geleden had bedacht. Even Paypal’n en zes dagen later lag de bestelling op de deurmat.

De antenne wraps worden per twee sets verzonden, en ik kan me goed voorstellen dat de meeste mensen ook beide sets (deels) moeten gebruiken om hun iPhone te voorzien van de wrap. Ik plak al sinds m’n eerste Palm PDA protectors en andere stickers op gadgets, dus ben er ondertussen vrij handig in, maar anders was het een pure hel geweest. Het is sowieso priegelig werk maar de aansluiting op de knoppen en connectors van de iPhone moet zo secuur dat je op sommige plekken echt per millimeter verder plakt. Het zou nogal stom zijn als je SIM kaart er straks niet meer uit kan omdat de wrap er net overheen ligt…

De Leica sticker daarentegen is zonder enige problemen te plaatsen, zaak is om vanaf de camera te beginnen en de sticker perfect rond de lens en de flitser te plaatsen. Als ze daar goed zitten kun je in één vloeiende beweging de rest van de sticker perfect opplakken. Heerlijk simpel als je net daarvoor twintig minuten met die miniscule zwarte stukjes wrap hebt lopen frotten.

Maar ik ben erg blij met het resultaat! De iPhone ziet er vet uit, ik heb minder last van de deathgrip en de hipster in mij is weer prima tevreden met de ironische statement die gemaakt wordt. Naast deze vrij simpele matzwarte wrap heeft Kellokult ook leuke frisse kleurtjes als paars, oranje, wit, etcetera die ook als full-body stickers verkrijgbaar zijn. Apple kan de witte iPhone4 niet maken, maar een paar stickertjes later kun jij voorzien zijn… Aanradertje!

What do you think?