16 July 2012

Superga sneakers

By In Tekst

Terwijl ik de afgelopen jaren steeds meer Superga sneakers om me heen zag verschijnen dacht ik dat er weer een nieuw modemerk plimsolls tevoorschijn was gekomen. En ik vond het twijfelachtig of dat wel nodig was. Converse maakt al Allstars sinds de jaren ’20, Vans heeft z’n Authentics sinds de ’60s, en zo zijn er nog zat andere merken met historie te vinden die vergelijkbare schoenen maken. Waarom zou je dus nu voor een of ander nieuw merk kiezen?

Maar die nieuwheid blijkt dus mee te vallen. Het Italiaanse Superga bestaat namelijk sinds 1911 (!!!) en is nu al een eeuw een iconisch merk in Zuid-Europa. De slogan van het merk is zelfs “People’s Shoes Of Italy”

Oeps. My bad.

Gelukkig ben ik verder niet zo moeilijk, dus zonder meer bereid om deze sneakers spontaan wel te dragen nu ik weet dat ze toch heritage bezitten 😉

Aangezien m’n huidige paar allstars bijna doorgesleten is leek het me aardig voor de rest van deze ‘zomer’ om Superga eens uit te proberen. Het klassieke must-have model is de 2750, een tennisschoen die sinds 1925 door Superga gemaakt wordt:

Ze zijn in alle kleuren van de regenboog te krijgen, maar wit canvas is de original:

Ik heb echter al plannen voor nog te kopen witte sneakers dus mijn keuze viel nu op een model 2950 – dezelfde upper als de 2750 maar dan met een dunnere zool voor een iets eleganter uiterlijk – in lichtgrijs.

Besteld voor een paar tientjes in de aanbieding bij Spartoo. Ben erg benieuwd!

Overigens, hoe heerlijk ’90s is die reclame van Superga hierboven. Zweverig triphop soundtrackje (Tricky – Hell Is Around The Corner) gecombineerd met wannabe-vintage zwart/wit en zo’n typisch onlogisch jaren ’90 reclame-plot… Wordt er meteen nostalgisch van.

Bonus: twee behind-the-scenes videos van fotoshoots met het schatje Alexa Chung, die het gezicht van Superga is.

What do you think?