De meeste mensen weten dat mijn zoektocht naar huisvesting in Amsterdam niet al te geweldig loopt en dat ik in de tussentijd bij m’n ouders crash. Nu vind ik dat in principe niet erg – er wordt weer voor me gekookt, de was gedaan, etc 😉 – maar is Purmerend toch echt niet de place to be. Amsterdam is maar een half uurtje met de bus, maar zodra je afhankelijk wordt van de nachtbus wordt ook dat vervelend.

Dus toen Paul me vorige week opbelde of ik zin had om in Utrecht een paar maanden bij hem in huis te zitten wist ik het al snel. Hij is onlangs uit Amsterdam naar Utrecht verhuisd en zijn twee huisgenoten gaan bijna aansluitend naar het buitenland toe voor een paar maandjes – in totaal kan ik er bijna 4 maanden zitten. Lastige keuze hoor: in middle-of-nowhere-dorp Purmerend bij m’n ouders zitten deze zomer, of in een relaxt studentenhuis in Utrecht met een van m’n beste maten een zomer op het dakterras met witbiertjes chillen. En afstuderen natuurlijk 😉

Ik moet in de tussentijd toch weer op zoek naar een plek om permanent te wonen, als Utrecht me bevalt kan ik ook daar eens gaan kijken. Niet dat ik daar nou veel meer slagingskans heb maar ik heb er wel een stuk meer bekenden wonen, misschien dat dat helpt.

Locatie van het huis is wel geweldig, ik zit daar op nog geen vijf minuten lopen van Utrecht Centraal, midden in een buurt tussen de kleine Turkse winkeltjes – dat staat haast garant voor een zomer superlekker en supergoedkoop koken. Oh, en mojito’s. Veel mojito’s.

4 Comments on “Kamer in Utrecht

What do you think?