8 August 2006

AEGEE op YouTube

By In Tekst

Interessant: Sinds een paar dagen zijn er een aantal nieuwe filmpjes met de tag aegee bijgekomen op YouTube. Onder andere het promo filmpje van de Agora Napoli, een bestuurswissel filmpje van AEGEE-Canakkale en twee SU filmpjes. Gaaf! Uit nieuwsgierigheid gekeken of er ook op Google Video filmpjes met een aegee tag stonden, en ook die waren er! Voornamelijk filmpjes van de Agora Warszawa.

Ik hou van video. Dat wil zeggen, ik vind dat je met video veel meer van de sfeer en de gevoelens kunt vastleggen dan met een foto. Een foto roept visueel herinneringen op, een korte video voegt daar veel meer aan toe. De stemmen van de participants, hun typische gedrag, de feeling van de omgeving waar je bent. Als je een foto ziet heb je maar 1 trigger om herinneringen terug te brengen, met video veel meer. En om een of andere reden kan het ook meer overdragen als je er zelf niet bij bent geweest. Als ik een foto van anderman’s SU zie denk ik, tjah, aardig. Mooie compositie. Grappige mensen. Maar als je filmpjes van anderman’s SU ziet, waar mensen duidelijk een leuke tijd hebben… dat zegt iets. Ik ben dan geen groot AEGEE-Europe fan, maar ik krijg er wel een warm gevoel bij (en fijne herinneringen aan m’n eigen SU) als ik die videos zie.

Misschien dat we dus, naast het groeiende 350D gezelschap binnen AEGEE-Enschede, ook maar eens aan de videocameras moeten…

(om natuurlijk toch even te egotrippen, de AEGEE-Enschede filmpjes van mijn hand stonden er al een half jaar op. AEGEE loopt in het algemeen dus wel een beetje achter ;))

5 Comments
 1. Van der Hoorn 8 August 2006

  Ook grappig. Op Geenstijl staat een filmpje van Taste (onder video’s gepost op 6 aug).

  Naja grappig…

  Reply
 2. Guy 8 August 2006

  Heb je een linkje? Ik kan ‘m zo snel niet vinden…

  Reply
 3. Evan 8 August 2006

  Damn, heb ik net de helft van m’n afstudeermaanden in n EOS 350D gestopt, moet ik straks ook nog een videocamera kopen;)

  Reply
 4. Thomas 12 August 2006

  Ha! jij ook al 🙂

  Reply

What do you think?