26 August 2006

Snorestopper

By In Tekst

Iedereen die wel eens met me in één kamer heeft moeten slapen weet dat ik nogal snurk. Hard snurk. Door m’n asthma zijn m’n ademwegen ‘s nachts als ik op m’n rug lig niet echt vrij te noemen en dat zorgt voor nogal wat lawaai. Na een paar positieve reviews op internet heb ik daarom het volgende apparaat gekocht:

Hivox Snorestopper
De Hivox Snorestopper.

Het idee is simpel. De Snorestopper wordt op de pols gedragen en bevat een microfoon en twee electrodes. Als je snurkt en de microfoon dit ontdekt (een consistent herhalend geluid, luider dan een aantal decibel) geeft de Snorestopper je 5 seconden lang een schok, ongeveer op het niveau van de Ab-trainers van een paar jaar geleden. Je lichaam vindt dit niet leuk, beweegt en legt je lichaam in een positie waarin je niet snurkt. Omdat je niet meer snurkt krijg je ook geen schok meer. Uiteindelijk wordt dit een ‘biofeedback loop’ (jaja) waarbij je lichaam weet dat het zich om moet draaien als je een schok krijgt. Mocht je heel erg hardleers zijn en niet willen bewegen krijgt je lichaam een schok van 30 seconden…

Nu sta ik er niet zo op te wachten om mezelf continu onder stroom te zetten, vooral omdat ik merkte dat de hoogste settings simpelweg pijn doen, maar op zich wil ik ook wel van het snurken af. Ze zeggen dat je zo’n 14 dagen gebruik nodig hebt voordat de biofeedback loop zichzelf heeft ingesteld en je consistent reageert op een zap. Dus over twee weken hoop ik positief nieuws te kunnen geven!

2 Comments
  1. remco 17 January 2012

    wat waren de resultaten van de snorestopper?

    Reply
  2. Guy 17 January 2012

    Waardeloos. Weinig resultaat volgens mensen die met mij op vakantie in een kamer sliepen, destijds. Stom apparaat dus, en zeker niet de moeite waard om jezelf voor onder stroom te zetten om het te proberen.

    Reply

What do you think?