26 May 2007

Downgrade van Vista naar XP

By In Uncategorized

Het gaat weer eens lekker. Ik ben mijn computer weer bruikbaar aan het maken, door Vista eraf te schoppen en XP er weer op te zetten. Good-fucking-riddance, Vista installeren is het slechtste idee ooit geweest. Nu heb ik ondertussen weer aardig wat schuifruimte problemen en wist ik dat Perfect Systems een 500GB SATA schijf in de aanbieding had voor 99 euro, dus leek het me een goed idee om daar XP op te zetten.

Leuk idee, alleen blijkt mijn moederbord niet lief te willen doen als er tegelijkertijd 2 SATA en 2 PATA HD’s ingestopt worden. Dus op het moment dat ik m’n 500GB schijf erin duwde werd het systeem oncontroleerbaar instabiel… totdat ik de PATA’s eruit haalde. Toen draaide ie weer als een zonnetje.

Fijn… Ik heb m’n PATA’s nu in de server gehangen en ben via het huis-netwerk m’n files over aan het kopieren, maar 240GB aan data kopieren gaat niet zo heeeeel snel… Ik hoop over een uur of 2 klaar te zijn met het overzetten van m’n ouwe files.

What do you think?