2 October 2007

AJAX loading generator

By In Uncategorized

Sinds de komst van AJAX is het heel hip geworden om Mac-achtige spinner animaties te gebruiken als de gebruiker even ergens op moet wachten. Voor m’n greybox op GuySie.nl had ik ook zo’n animatie nodig, eventjes googlen en ik vond Ajaxload, de ‘loading gif generator’. Grappige site, je kunt uit een hoop presets kiezen en daar vervolgens kleurtjes aan geven. Toevallig ook een paar ter grootte van een favicon (die icoontjes die je links in de adresbalk van je browser ziet), kon het daarom niet laten om er meteen een favicon voor GuySie.nl van te maken:

Ik moet nog even kijken of ie grappig of juist heel vervelend is, maar ik vermaak me er nu in ieder geval nog prima mee!

3 Comments
 1. Joram 2 October 2007

  Op de Mac/Safari beweegt ‘ie in ieder geval niet. 😉

  Reply
 2. Guy 2 October 2007

  Pffft, cross browser gedoe ook altijd 🙂 Ik geloof dat sommige browsers de eerste frame van de animated gif pakken, en sommige browsers automatisch de favicon.ico file kiezen (in mijn geval ook de eerste frame van de animated gif, maar dan naar ico omgezet).

  Nou ja, Firefox doet het in ieder geval wel bewegend 😉

  Reply
 3. Aisha 4 October 2007

  Boing… boing… boing…

  …Weet niet wanneer ik ‘m irritant ga vinden, maar bewegend icoontje tussen alle saai gewoon stilstaande favicons in m’n Firefox bookmarks valt in ieder geval wel op. Da’s tenminste iets? 😉

  Reply

What do you think?