20 January 2008

Damien Rice – The Professor & La Fille Danse

By In Uncategorized

Ik heb deze week eindelijk eens de albums van Damien Rice geluisterd. Had ik eerder moeten doen, mooie muziek! Maar het is een nummer op z’n collectie b-sides die mij echt greep: The Professor & La Fille Danse (Live at Cornucopia). Prachtig simpel liedje, mooie tekst.

Om hem hier te laten horen zocht ik op YouTube en vond een akoestische opname die nog mooier was dan de CD versie. Het tweede deel van het nummer, La Fille Danse, wordt op de CD door Damien zelf gezongen. Maar in deze opname zingt Lisa Hannigan, zijn vocaliste, deze coupletten (vanaf 3:30)… zo mooi, zo tragisch, zo Frans. Kippevel, tranen in m’n ogen.

(YouTube)

7 Comments
 1. Robert_K 21 January 2008

  Ik heb Damien Rice ook pas kort geleden ontdekt.

  Mijn absolute favoriet: “9 Crimes.”

  Reply
 2. Guy 21 January 2008

  Ook mooi! Las trouwens net dat die Lisa niet meer bij Damien in de band zit en nu werkt aan een solo album. Ben erg benieuwd wat dat oplevert.

  Reply
 3. Jaap van de Geer 24 January 2008

  Damien is een held! Ik heb hem in Ierland zien spelen op het electric picnic festival en tranen vloeide door mij 16 jaar oude bushmills. En de schone Lisa was er toen nog bij.

  Reply
 4. Jaap van de Geer 24 January 2008

  Als je damien goed vind moet je ook eens naar Ray la Montagne luisteren!

  Reply
 5. Guy 26 January 2008

  Heel toevallig ben ik daar net aan begonnen, ik kreeg die tip ook al van een vriend. Ik ben niet zo onmiddellijk hooked als bij Damien het geval was, maar het klinkt zeker lekker!

  Reply
 6. Rik 28 January 2008

  dat kan ik alleen maar zijn geweest… die andere tipgever 😀

  Reply
 7. Guy 28 January 2008

  Correct 😉

  Reply

What do you think?