17 February 2008

Warren Ellis – FreakAngels

By In Uncategorized

freak.jpg

Eén van mijn favoriete ontdekkingen van afgelopen jaar was Warren Ellis. Hij is een stripschrijver met een lekker cynisch, nihilistisch gevoel voor humor. Als je kunt lachen om het werk van Brett Easton Ellis (American Psycho) en Chuck Palahniuk (Fight Club) kun je bij hem ook wel terecht. Zijn beste werk is de serie Transmetropolitan, over een psychotische journalist in een bizarre toekomstwereld. Ter introductie kun je de eerste aflevering legaal als PDF downloaden (via).

Maar! Om terug te komen op de titel en reden van deze post. Ik las op zijn blog dat hij een nieuw projectje is gestart, een wekelijkse online webcomic. Deze heet FreakAngels en de eerste aflevering (van 6 pagina’s) staat nu op hun site. Er gebeurt nog niet veel, maar de setting die hij erin schetst ziet er lekker post-apocalyptisch, steampunkachtig uit. Dat bevalt me wel.

What do you think?