30 June 2008

Dollhouse, Dr. Horrible’s Singalong Blog en Repo! The Genetic Opera

By In Uncategorized

Meer trailers! Ik ben groot fan van het werk van Joss Whedon (bedenker van onder andere Buffy, Angel en Firefly). Scherpe sarcastische dialogen, inventieve nieuwe settings waar alles plaatsvindt. Na Firefly hebben we een tijdje niks van ‘m gehoord, maar z’n nieuwe serie staat klaar om uit te komen: Dollhouse.
Dollhouse draait om een geheim lab waar ze een speciaal soort geheim agenten verhuren. Deze agenten worden voor elke missie volledig van persoonlijkheid geveegd en voorzien van nieuwe herinneringen en skills om zo hun doel te bereiken. Als ze weer thuiskomen wordt alles weer geveegd en worden de agenten in een onschuldige kindtoestand gehouden… maar bij Echo, één van de agenten (gespeeld door Eliza Dushku), gaat het vegen steeds slechter werken en begint ze dingen te herinneren.


(YouTube)

Daarnaast is Whedon tijdens de writer’s strike van afgelopen jaar uit verveling een apart sideproject gestart: Dr. Horrible’s Singalong Blog, een parodie op het superheld genre. Het is een korte miniserie (drie online afleveringen van zo’n 15 minuten elk) met Neil Patrick Harris (Harold & Kumar Go To White Castle, How I Met Your Mother) als de gefaalde supervillain en nerd Dr. Horrible.


(YouTube)

Last but not least de nieuwe film van Anthony Stewart Head, één van Whedon’s favoriete acteurs, REPO! The Genetic Opera. In de toekomst is er een wereldwijde epidemie geweest waardoor menselijke organen stuk voor stuk ermee kappen. Eén bedrijf biedt vervangingen voor deze organen, maar er is een catch: de organen zijn onbetaalbaar, waardoor je een steeds hoger oplopende lening moet afbetalen. En als je dat niet meer lukt? Dan sturen ze de Repo Man, die de organen uit je lichaam komt snijden zodat ze in het volgende slachtoffer kunnen.
En ja, niet alleen is deze hele setting bizar, het is ook nog eens een musical! En daar hebben ze ook de creds voor; de vrouwelijke hoofdrol is voor Sarah Brightman, één van de beste theaterzangeressen ter wereld in haar eerste filmrol. Na Sweeney Todd waren we wel weer toe aan een nieuwe musicalverfilming waar het bloed vanaf spat.


(YouTube)

2 Comments
 1. Aisha 30 June 2008

  WTF Paris Hilton?!

  Afgezien daarvan, gaaaaf! 😀

  Reply
 2. Guy 1 July 2008

  Ja, dat snapte ik ook niet helemaal… ze heeft idd een ‘zangcarriere’ gehad, maar… hmmm.

  Reply

What do you think?