12 January 2009

Poken

By In Tekst

PokenHet nadeel van je Hyves, LinkedIn, Facebook, etc netwerken is dat het zo’n klotewerk is om nieuwe kennissen toe te voegen. Iemand d’r telefoonnummer vragen is vrij normaal, maar vragen of ze ook nog even alle netwerken die van toepassing zijn op het bierviltje wil schrijven gaat misschien wat ver. Poken is een systeem dat dit wil oplossen door kleine apparaatjes te verkopen, de Pokens, zo groot als een sleutelhanger. Via de site van Poken maak je een visitekaartje wat gevuld wordt met alle informatie die je in één keer wilt overdragen: naam, email, telefoonnummer, MSN, Hyves, Facebook, etc.
Elke keer als je nu iemand tegenkomt die ook een Poken heeft hou je ze tegen elkaar aan en wisselen ze informatie uit. Eenmaal thuisgekomen kun je de Poken inpluggen en alle nieuwe contacten bekijken. De Pokens komen in de vorm van verschillende schattige beestjes, zoals een panda of een bij… of een brandend skelet, zoals ik sinds vandaag heb. Hardcore, dude 😉

Voodoo Poken

Het systeem werkt natuurlijk alleen als beide partijen een Poken hebben en daar valt het systeem eigenlijk ook meteen om. Ik ben de enige persoon in mijn kennissenkring met een Poken, dus ik heb helemaal niemand om m’n gegevens mee uit te wisselen – laat staan dat ik zo iemand in een willekeurige kroeg tegenkom. Maar het is nog wel leuk binnen mijn sector, aangezien iedereen die iets met internetmarketing of nieuwe media doet er al één gekocht heeft. Een fun speeltje voor op borrels en congressen dus. Filmpje met meer uitleg:

Misschien heeft My Name Is E een beter idee. Zij willen hetzelfde gaan doen maar naast een los apparaat, de connector, willen zij E ook op telefoons zetten. Zodra iedereen zo’n systeem op z’n telefoon heeft gaat het natuurlijk een stuk harder rollen! Helaas is E nog in gesloten beta… Ben erg benieuwd wat dat gaat worden!

What do you think?