12 February 2009

GuySie.nl redesign

By In Foto, Tekst

Ik moest al eeuwen GuySie.nl eens redesignen. Ik had ooit een splitsing gemaakt tussen Style over Substance, m’n persoonlijke site, en GuySie.nl, m’n professionele site. Maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik op mijn professionele site moest zetten – portfolio, CV, dat soort dingen zijn logisch. Maar zoveel portfolio maak je niet als geen grafische vormgeving ofzo studeert. Uiteindelijk ging de site dus dood door gebrek aan content.
Dode sites online laten staan is rampzalig voor je online reputatie, dus de site moest eruit. Als ik er geen content voor kon bedenken dan werd het een site zonder content: alleen links naar de overige sites waar ik op actief ben – Flickr, deze blog, LinkedIn, etc. Maar ik kon het wel op een leuke manier proberen te presenteren…

Oud design (Aangepast en vertaald Skimmed Milk theme):

Nieuw design (Wordcloud):

Ik dacht dat een wordcloud een leuke en simpele manier zou zijn om de site te vervangen. Een aangepast bestand in Wordle gooien, wat spelen met de kleuren en layout en het resultaat in Fireworks tot een image map omzetten. Half uurtje werk. Het enige wat nu nog mist is dat de woorden niet van kleur veranderen om aan te geven dat je met je muis erboven zit. Ik was vergeten dat dat niet kan als de woorden zo dicht op elkaar overlappen. Komt in een volgende revisie wel, dan maak ik de cloud handmatig in plaats van via Wordle.

Leuk detail: hij blijft altijd in het midden, ongeacht hoe groot je browser/scherm is. Simpele hack via anderman’s code, maar blijf het een mooi effect vinden…

4 Comments
 1. Maaike 12 February 2009

  Hee, dat idee om Wordle daarvoor te gebruiken had ik ook 🙂 Maar het is nog niet in de praktijk gebracht..
  Je uitvoering is nice!

  Reply
 2. Guy 12 February 2009

  Thanks Maaike! Zou het de invloed van de studie zijn dat we beide aan Wordle dachten? 😉

  Reply
 3. JW 12 February 2009

  “Het enige wat nu nog mist is dat de woorden niet van kleur veranderen om aan te geven dat je met je muis erboven zit. Ik was vergeten dat dat niet kan als de woorden zo dicht op elkaar overlappen.”

  Je bedoelt grootte in plaats van kleur hoop ik? 😉

  Maar ziet er mooi uit hoor, is er ergens een gallery van handige/coole web 2.0 dingen zoals Worlde?

  Totaal iets anders, maar kwam bijvoorbeeld http://www.floorplanner.nl tegen, kun je vanuit je browser je huisje inrichten, best fancy.

  Reply
 4. Guy 12 February 2009

  @JW: Thanks dude! En nee, ik bedoelde echt kleur 🙂 ‘t is nu een image map en om daar rollovers in te doen moet ik rechthoekige slices maken. Doordat de woorden zo ‘in elkaar geschoven’ zijn kan ik geen clean cuts maken in Fireworks en daardoor de rollovers niet goed krijgen.

  Reply

What do you think?