29 April 2009

G.I. Joe Resolute

By In Video

Gespannen wacht ik op het resultaat van de verfilming van G.I. Joe. Mocht je toch iets jonger zijn dan ik, naast Transformers, Mask en een aantal andere klassieke Amerikaanse saturdaymorning cartoons was G.I. Joe één van de hoekstenen van mijn jeugd. Een serie over de (typisch moralistisch Amerikaanse) strijd van een eliteteam soldaten versus de kwade, terroristische organisatie Cobra. Tanks, vuurgevechten, ontploffingen, alles wat een kind van zeven graag op TV ziet zat erin.

Voor de marketingcampagne van de film hebben ze besloten een korte webserie te maken, G.I. Joe Resolute, in de stijl van de jaren ’80 cartoon maar met een wat volwassener karakter die beter bij deze tijd past. Tien afleveringen van elk een paar minuten, over een periode van enkele weken gereleased. En het mooiste is: Warren Ellis, een geniale stripschrijver (die zo ver mogelijk van fragiele kinderzieltjes vandaan gehouden moet worden), heeft het script geschreven.

Vet.

De eerste zes afleveringen staan al op YouTube, de rest komt de komende tijd uit:

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3 en 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Bonus: de intro van de originele tekenfilmserie! Als dat geen herinneringen doet oplaaien…

2 Comments
  1. Alexander 29 April 2009

    Dit is gaaf zeg, als er nou ook nog geluid op deze terminals zat, dan deed ik helemaal niks meer vandaag…

    Reply

What do you think?