12 April 2009

Troika Eiszeit creditcardhouder en geldclip

By In Foto

Ik draag al een jaar of drie geen normale portemonnee meer, omdat ik de slechte gewoonte heb die maximaal te gebruiken. En met maximaal bedoel ik gevuld tot het punt van ontploffen: alles van oude bioscoopkaartjes, tientallen euro’s aan muntgeld en willekeurige bonnetjes tot elke kortingskaart ooit bedacht. Rondlopen met zo’n gezwel in je broek is verre van charmant. In plaats daarvan kocht ik de dunste creditcardhouder die ik kon vinden (een modelletje van Claudio Ferrici) en overleef ik sindsdien op een vijftal pasjes en briefgeld. Muntgeld wordt los in de achterzak gestoken en zo snel mogelijk uitgegeven of gewisseld.

Helaas is die creditcardhouder nu aan het doorscheuren en moest er snel en goedkoop een vervanger komen. Op Stijlforum werd de Troika creditcardetui met geldclip van creditcardhouder.nl al eerder getipt als betaalbare mogelijkheid en toen ik tijdens de Almanak fotoshoot de Troika van Evan zag was ik om. Hopelijk ontvang ik deze week dus dit model Troika in de kleur Eiszeit.

15 Comments
 1. Robert-Jon 12 April 2009

  W00t!
  Bij deze ben je mijn officiele goede voorbeeld 😀
  Wat moet ik me trouwens voorstellen bij betaalbaar?

  Reply
  • Guy 12 April 2009

   http://www.creditcardhouder.nl/webshop/CAT/11/LANG/1/Lederen-Creditcardhouders

   18 euro 50, plus 2 euro verzendkosten.

   Die Ferrici was een stuk duurder…

  • Robert-Jon 13 April 2009

   Dat is idd betaalbaar, en ook super stijlvol!
   Ik zit met dezelfde issue, heb zeker 8 strippenkaarten en 20 treinkaartjes in m’n portemonnee. Maar raak je zo’n klein houdertje niet heel snel kwijt? Het voordeel van een dikke portemonnee is dat hij niet zo snel uit je zak schuift.

  • Robert-Jon 13 April 2009

   Oh, het enige lastige is denk ik m’n OV… die gaat er niet echt in passen.

  • Guy 13 April 2009

   Hmmm, een OV heb ik al een aantal jaar niet meer, maar die zal er idd niet in passen. Of hij moet heeeeeel toevallig net de afmeting hebben dat ie onder de geldclip past.

   Qua kwijtraken – tjah, ik ben mijn vorige in al die tijd nog nooit kwijtgeraakt. Ik had de eerste tijd wel steeds de tic om te voelen of ik ‘m nog bij me had, want als je opeens niet meer zo’n bult in je zak hebt wil je nog wel eens denken dat je portemonnee gejat is. Maar hij heeft er altijd in gezeten…

  • Robert-Jon 13 April 2009

   Mja schijt daar aan, voor die OV zoek ik wel een andere oplossing.
   Op verjaardagsverlanglijstje gedeponeerd! 😀 (die zwart/rode dan)

  • joop 3 June 2009

   OV is geen probleem.

   Heb al jaren een troika, je stopt gewoon je ov aan de buitenkant tussen clip en het leder, hoef je em er ook nooit meer uit te halen als je hem moet laten zien.

   Sterker nog: mijn troika verslijt sinds ik geen ov meer heb alleen maar sneller

 2. Guy 13 April 2009

  Overigens vind ik deze van HardGraft nog wel mooier, ware het niet dat ik 45 euro ex btw en verzendkosten nu wat veel vind…

  http://shop.hardgraft.com/product/pocket-wallet
  HardGraft Dapper Pocket Wallet

  Reply
  • Robert-Jon 13 April 2009

   Hmm ja ziet er goed uit, maar niet mijn stijl. Ik ben meer van het cleane en van hippe kleurtjes, dus dan is die Troika perfect!

 3. Thomas 13 April 2009

  Goeie tip. Ik had in Kuala Lumpur (muntgeld is niets waar daar) een minimalistische portemonnee zonder muntgeldvakje gekocht. Maar nu die aan het doorscheuren is, mijn grote OV-kaart is omgewisseld door een voordeelurenkaart en ik ook mijn grote rijbewijs hebt verwisseld door de kleine versie, lijkt me zo’n creditcardhouder ook een prima optie!

  Reply
 4. Evan 15 April 2009

  Ik heb dit model met een oranje binnenkant. Ben er nog steeds zeer tevreden over!

  Ik krijg regelmatig bij het afrekenen de vraag waar ik dat ding gekocht heb 🙂

  @RJ, een OV past bij mij precies onder de clip.

  Reply
  • Robert-Jon 16 April 2009

   Ah, dat is mooi. Ik wilde al bijna flauwe grapjes gaan maken over dat ze de OV misschien eens in een credit card achtige kaart moesten gieten. Met een chip erop ofzo. 😉

   Wat is de uitstraling van het kunstleer? Is het niet een beetje pimp, glimmend(?) kunstleer in een fel kleurtje?

  • Evan 16 April 2009

   Niks glimmends aan, en ook niet de cheape kunstleer-uitstraling. Gewoon een net dingetje 🙂

 5. Bjorn 21 August 2009

  Hoe bevalt deze houder tot dusverre? Ik ben benieuwd hoeveel passen er in kunnen. Een van de ervaringsdeskundigen die hier iets over kwijt kan?

  Alvast bedankt.

  Reply
 6. Robert-Jon 21 August 2009

  Ik heb sinds kort de zwart/rode en moet zeggen dat het even wennen is. In het begin zat ik nogal te frutsen met de clip die standaard vrij strak zit. Ik heb hem nu ietsje losser gebogen en als je je briefjes er op de juiste manier onder bewaart is het redelijk goed handelbaar.

  Maar zodra ik een nieuwe pinpas heb (ben m’n huidige verloren) verwacht ik de clip alleen nog voor m’n OV te gebruiken. In het buitenste vakje kan 1 pas en in elk van de binnenste 2 vakjes kunnen makkelijk 2 passen en een strippenkaart ofzo.

  Overall niet per se handiger in gebruik dan een portemonnee, maar wel veul cooler en een goede stok achter de deur om niet constant meer mee te slepen dan je nodig hebt. (munten, visitekaartjes, etc)

  Reply

What do you think?