8 April 2009

Zomerhorloge 2009

By In Foto

Ik maak er geen geheim van dat bijna al mijn horloges sterk lijken op de modellen van onbetaalbare merken waar ik alleen van kan dromen. Maar ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik niet zo’n loser ben die met een nep Rolex stoer loopt te doen in de kroeg. Ik draag een horloge omdat ik het model mooi vindt en het goed bij m’n outfit past, niet omdat ik het merkje zo groot mogelijk in iemand z’n gezicht wil duwen. Ik wil dus geen replica – een horloge dat ook het merk kopieert.

Nu heb ik al eerder over de Chanel J12 geschreven, een keramisch wit horloge dat een prima zomerhorloge zou kunnen zijn a’la deze foto van Kanye West. Onbetaalbaar natuurlijk. Op eBay ontdekte ik een merkloze kopie van dit horloge:

Chanel J12 homage

Prima optie om de zomer mee door te komen, dus gekocht. Maar wat kreeg ik vandaag in de post?

Chanel J12 replica on white NATO strap

Hmmm. Daar staat toch heel duidelijk Chanel J12 🙁 dat was niet de bedoeling. Het blijkt een standaard replica dus. Terugsturen ging me weer geld kosten, als ik ‘m hield kreeg ik een gedeeltelijke refund van de verkoper… tjah. Ik zal me deze zomer even over m’n ‘ethische’ bezwaren heen zetten en rondlopen met een nepper.

Extra ironie waarde: gisteren ontdekte ik dat Kanye West op z’n eigen site een horloge showt met precies de look waar ik eigenlijk naar op zoek was, de Nixon Time Teller White:

Nixon Time Teller P White

Wel een quartz in plaats van mechanisch, maar voor slechts $55… Zucht…

2 Comments
 1. Patrick 9 April 2009

  Loooooooooooooooooooooser 🙂 (a la Jim Carrey)

  Hoest nu Guy? Heb zelf van de week een originele, authentieke Orkina (maker van Herc o.a.) Airforce GMT (Panerai Luminor GMT homage) binnengekregen….. Aanrader! Enne… EUR 34 inclusief verzendkosten, 28 maart besteld, 6 april binnen 🙂 Wat nou “bestelling uitgesteld servicekader” 🙂

  Reply
 2. Guy 9 April 2009

  Nice Pat, ben wel benieuwd hoe lang die Orkina het uithoudt – de recensies op WUS zijn vrij moordend :)… Maar idd, ze maken ook Herc en daar is iedereen dan wel weer vrij positief over. Heb je pics van de Airforce?

  Reply

What do you think?