17 June 2009

Strobist Boot Camp II – opdracht 1

By In Foto

Strobist’s Boot Camp II is begonnen! De eerste opdracht was meteen een gezellige inhaker op de recessie: er moest een portretfoto gemaakt worden van iemand die nu werkloos is en een nette headshot goed kan gebruiken voor z’n CV. Gelukkig zijn Thomas en ik allebei werkloos dus was het voor ons beiden niet zo lastig om een geschikt model te vinden 🙂

Thomas wil in de reclame werken en daarom leek het me leuk om een wat creatieve, originele, niet zo standaard headshot te maken. Iets gebaseerd op Jill Greenberg’s setup leek me wel wat. Haar werk resulteert in nogal gestyleerde foto’s die haast getekend lijken – de End Times foto’s van baby’s die huilen omdat Bush opnieuw president werd zijn een goed voorbeeld. Maar volgens een filmpje op Strobist had ik voor zo’n setup minstens zeven studioflitsers nodig…
Ach, hoeveel van die lichten zouden nou echt noodzakelijk zijn, dat kan best prima met vier speedlights, gewoon lekker proberen!

Pffffft.

Drie uur ‘lekker proberen’ later gaf ik het volledig op en koos ik voor een traditionele belichting: twee lichtparaplu’s, één hoog linksvoor en één laag rechtsachter. Niet heel origineel, niet heel creatief, zelfs een beetje standaard.

Headshot Thomas

Maar wel een prima headshot. Opdracht ingekopt! Nu was het Thomas z’n beurt. Hij liet zich inspireren door de posters van de huidige AIDS voorlichtingscampagne:
Jeroenpauw

Een zwart doek hing aan de woonkamermuur en hij gebruikte twee flitsers schuin van achter om het licht op de zijkant van mijn gezicht te krijgen. Eén lichtparaplu van voren zorgde voor genoeg zacht licht om geen vervelende schaduwen te krijgen. Het resultaat kwam toch erg aardig in de buurt van de posters:

Guy headshot

Onze eerste opdracht voor Strobist Boot Camp II is dus officieel af, op naar de volgende! Ik ben erg benieuwd of we verder nog kritiek en suggesties krijgen van de andere Strobist deelnemers. Dat is ook deel van de lol – samen leren beter foto’s te schieten.

P.S. ik moet definitely naar de kapper. Zie er op dit moment namelijk echt onacceptabel emoboy uit:
Emoboy

2 Comments
  1. Thomas 17 June 2009

    Ik zag dat mijn foto nog een klein beetje background miste, ik heb ‘m daarom gereplaced op Flickr. Hierdoor moet je even de link updaten.

    Reply
  2. Guy 17 June 2009

    Check, gefixt!

    Reply

What do you think?