12 April 2010

Verhuizen!

By In Tekst

Na een paar maanden onderhuur in ‘t Paleis op de Damstraat (Paul’s voormalige crib) en een half jaartje hier op de Krugerstraat (genieten van de beruchte Chang als huisbaas) ga ik deze maand weer verhuizen naar een nieuwe toko in 030: Huize Enschede in Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg.

Nee, de naam krijgt inderdaad geen bonuspunten voor originaliteit 🙂

Thomas woont hier en verhuist naar een grotere kamer op een lagere verdieping, waardoor ik in zijn kamer kan trekken. 15 m2 woonkamer, 5 m2 slaapkamer en drie inbouwkasten – een wereld aan ruimte na de Krugerstraat, waar ik m’n spullen op 14m2 inclusief badkamer en keuken kwijt moest.

Layout
Layout kamer Amsterdamsestraatweg

Het enige nadeel? De vorige bewoner voor Thomas had besloten om twee muren olijfgroen te verven. Yuck. Voor extra smerigheid kregen de plinten een zalmroze kleur mee, een perfecte combinatie 🙁

olijfgroen
Olijfgroen en zalmroze

Gelukkig is alles op te lossen met wat verf en wat doorzettingsvermogen. Geinspireerd door een aantal IKEA gids foto’s en de kleurstelling van een oude layout hier op S.oS besloot ik de ene wand diep rood en de andere diep blauw te maken.

rood
blauw
IKEA foto’s

Een weekje verven en wat frustraties later – ik ben geen echte DIY held – zijn de muren af en hoef ik alleen nog maar de witte muren wat bij te werken.

KusroodInktblauw
Flexa Kusrood en Inktblauw

Komend weekend zit ik met XIX in Dublin te genieten van alles wat ze in Ierland goed kunnen (… bier en whiskey dus?) en het weekend daarna gaat alles hier in de Krugerstraat met een busje over naar de Amsterdamsestraatweg. Dan nog wat extra IKEA spulletjes kopen en ik ben weer gesettled in en nieuw huisje!

What do you think?